- 100 g varkenshaas per persoon
- 4 eetlepels Parmezaanse kaas (poeder)
- 2 pakjes Serrano ham
- 100 g geraspte kaas
- 2 lente uitjes
- 5 blaadjes basilicum
- 3 blaadjes salie
- 1 potje gedroogde tomaatjes
- 2 teentjes knoflook
- peper en zout
Recept zelf verzonnen, samen met mijn dochter Nikki.
Verwarm de oven op 180 graden voor.
Hak in een keukenmachine de basilicum, de tomaatjes, de kaas, de Parmezaanse kaas en de salie.
Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de varkenshaasjes zorgvuldig doormidden, maar zorg ervoor dat je ze niet helemaal doorsnijdt en sla ze plaat.
Smeer de varkenshaasjes royaal met het kaas mengsel.
Rol de varkenshaasjes op en bedek ze met 2 plakjes ham.
Strooi er wat peper op.
Plaats in een ondiepe ovenschaal met wat olijfolie.
Besprenkel ze met wat olijfolie
Bak de varkenshaasjes in de oven 25 minuten tot ze rosé zijn en laat ze in alufolie 5 minuten rusten.