- 2 nectarines per persoon
- 250 g Mascarpone
- 2 eetlepels suiker
- 1 mespunt vanille
- 20 g pistachenoten
- 4 eetlepels Mapple syrup
- 4 eetlepels bruine suiker ( Cassonade)
- Bakpapier
- 100 ml (Flesje/ kant en klaar) karamel saus
- 2 eetlepels whisky
Verwarm de oven op 200 graden voor.
Bekleed de ovenplaat met bakpapier.
Halveer de nectarines en verwijder de pit.
Meng de bruine suiker met de Mapple syrup.
Dop de halve nectarines in de suiker en zet ze op de ovenplaat, schil naar boven.
Zet de nectarines in de oven en bak ze 20 minuten.
Klop de mascarpone samen met de vanille en de suiker, luchtig.
Meng de karamelsaus samen met de whisky.
Hak de pistachenoten grof.
Zet de oven uit en haal de nectarines uit de oven.
Laat ze goed afkoelen.
Verdeel 2 eetlepels mascarpone per halve nectarines.
Strooi wat pistachenoten en besprenkel met de karamel saus erop.
Tip:geen tijd? Je kan het toetje de dag van tevoren klaar maken en op de laatste minuut de noten en de whisky toevoegen.