- 4 rode paprika's
- 1 kop witte rijst
- 300 gram rundergehakt
- peterselie
- 1 ui
- 1 ei
- 50 g feta
- 1 tl paprikapoeder
- zout
- peper
- 1 pak tomatenpuree
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- peterselie
- 1 tl paprikapoeder
- zout
- peper
- water
Ik heb gevulde paprika’s, een paar jaar geleden, in Kroatië, bij iemand gegeten.
Ik vond het super lekker en had gevraagd hoe ik dit recept moest bereiden. Alleen heb ik er Feta toegevoegd.
Bereidingswijze
Snijd met een scherp en puntig mes in elk van de paprika’s een dekseltje aan de topzijde van de paprika.
Voeg in een schaal de rijst, rundergehakt, de fijn gesneden peterselie en ui, ei, feta, paprikapoeder, zout en peper en meng goed.
Vul elk van de paprika’s tot een centimeter onder de opening met het verkregen mengsel en breng de dekseltjes die verkregen zijn bij het uitsnijden van de paprika’s terug op hun plaats in de paprika.
Neem een pan die groot genoeg is om alle paprika’s in te leggen. Stop in de pan de tomatenpuree, paprikapoeder, ui, knoflook, zout en peper en leg de paprika’s op hun zijde in de pan.
Voeg water toe tot een 2 centimeter onder de paprika’s en kook tot 1 uur het hele mengsel terwijl de deksel van de pan een kleine opening heeft om de damp te laten ontsnappen.