- 2 middelgrote pompoenen
- zout en peper
- margarine, olijfolie
- 1 ons speklapjes
- 1 grote ui
- 300 g verse worst
- 600 g champignons
- 4 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
- 400 g gepelde tomaten in blik
- 2 teentjes knoflook
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Haal de bovenkant van de pompoenen af en verwijder de zaden.
Meng de knoflook met 2 eetlepels olijfolie en peper en zout.
Smeer de binnenkant van de pompoenen hiermee in.
Verhit de margarine in een grote braadpan en bak in ongeveer 5 minuten de verse worst en de speklapjes, gesneden in stukjes.
Haal de worsten uit de pan en bak de ui in het overgebleven vet.
Voeg de tomatenpuree toe en bak de champignons ongeveer 5 minuten mee.
Doe daarna gepelde tomatenstukjes bij het geheel.
Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout.
Doe de worst bij de groenten en schep de vulling in de pompoenen.
Zet de deksels op de pompoenen en bak ze ongeveer 80 minuten in een braadslede met een laagje warm water van ongeveer 1 centimeter.