Door: Dominique op 17 - 09 - 2014 in de categorie Groenten
Ingredienten
  • 2 middelgrote pompoenen
  • zout en peper
  • margarine, olijfolie
  • 1 ons speklapjes
  • 1 grote ui
  • 300 g verse worst
  • 600 g champignons
  • 4 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 400 g gepelde tomaten in blik
  • 2 teentjes knoflook
Keuken: Bereidingstijd: 80 min. Portie(s): 4 personen

Verwarm de oven voor op 180ºC.
Haal de bovenkant van de pompoenen af en verwijder de zaden.
Meng de knoflook met 2 eetlepels olijfolie en peper en zout.
Smeer de binnenkant van de pompoenen hiermee in.
Verhit de margarine in een grote braadpan en bak in ongeveer 5 minuten de verse worst en de speklapjes, gesneden in stukjes.
Haal de worsten uit de pan en bak de ui in het overgebleven vet.
Voeg de tomatenpuree toe en bak de champignons ongeveer 5 minuten mee.
Doe daarna gepelde tomatenstukjes bij het geheel.
Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout.
Doe de worst bij de groenten en schep de vulling in de pompoenen.
Zet de deksels op de pompoenen en bak ze ongeveer 80 minuten in een braadslede met een laagje warm water van ongeveer 1 centimeter.

150519_372120496214984_1750753241_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties

Zomer bacon jam

Datum: 11 - 08 - 2024

0 reacties

Pannacotta van courgette

Datum: 16 - 07 - 2024

0 reacties