- 4 kipfilets
- 1 theelepel chili poeder
- 1 theelepel paprika poeder
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 bak kastanje champignons
- 1 Rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 grote ui
- 1 bakje snak tomaatjes
- 1 ijsberg sla
- peper en zout
- 8 maaltijd Pita broodjes of 8 zelf gemaakte pita broodjes
- 1 bak magere kwark
- 1/2 komkommer
- 1 bakje verse bieslook
- 1 teentje knoflook
- eventueel 1 theelepel Tzatziki kruiden
- peper en zout
Healthy food recept
Een gezonde variant van de pita broodjes, gevuld met groenten en kip.
De pita broodjes zijn geserveerd met een heerlijk, licht en fris sausje met kwark en bieslook.
Kruid de plakjes kipfilet met de paprikapoeder, de cayennepeper, 1 eetlepel olie en een beetje zout.
Meng alles goed samen en laat 10 minuten marineren.
Snijd de ijsbergsla in fijne reepjes, en halveer de tomaatjes.
Snijd de paprika’s in reepjes of blokjes.
Snijd de champignons in dunne plakjes.
Snijd de ui in plakjes.
Verwarm 1 eetlepel olie in een wok en bak de kipfilets samen met de ui, de paprika’s reepjes en de champignons.
Breng op smaak met peper.
Rasp de komkommer, zet hem op een zeef met een kom eronder en strooi wat zout erop.
Laat de komkommer uitlekken.
Knip de bieslook fijn.
Pers de knoflook fijn.
Meng de kwark met komkommer, de bieslook, de knoflook, eventueel de kruiden voor Tzatziki en een snufje cayennepeper.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de pita broodjes in de oven en snijd ze open.
Zet alles op tafel en laat iedereen zijn eigen broodje vullen.