- 400 g verse gnocchi
- 400 gverse baby spinazie
- 1 chorizo
- 1 rode paprika
- 3 teentjes knoflook
- 2 sjalotten
- 400 g tomatenblokjes in blik
- 100 g snack tomaatjes, knoflook, honing,olijfolie, peper en zout,1 theelepel verse tijm of een bakje zongedroogde tomaatjes in olie
- Verse oregano
- Verse peterselie
- Olijfolie, zout, peper
- Parmezaanse kaas
Het was heerlijk!
Eerst maak de tomaatjes en de paprika klaar in de oven of snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en snijd de paprika in reepjes.
Voor de tomaatjes en de paprika in de oven:
Verwarm de oven op 220 graden voor.
Zet een vel bakpapier op een oven bakplaat.
Halveer de tomaatjes en verdeel ze op het bakpapier.
Snijd de paprika in reepjes.
Verdeel ze samen met de 5 knoflook teentjes tussen de tomaatjes.
Strooi wat tijm, peper en zout.
Verdeel 1 theelepel honing erop.
Verdeel 1 eetlepel olijfolie, zet 30 minuten in de oven.
Hak de knoflook fijn.
Snijd de sjalotten in ringetjes.
Snijd de chorizo in stukjes.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
Bak erin de sjalotten, de chorizo en de knoflook teentjes. ( eventueel de paprika ook).
Voeg de tomaatjes, oregano, peterselie en tomatenblokjes toe en bak mee, 5 minuten.
Voeg de spinazie en bak mee tot het geslonken is.
Kook de gnocchis in ruim water met zout, wanneer ze bocen komen drijven, giet ze af en meng ze met de saus.
Serveer met geraspte parmezaanse kaas erop.