- 1 knolselderij
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 4 wortels
- 200 g kastanje champignons
- 1 bosje groene asperges
- 1 courgette
- Bakboter
- 1 theelepel verse tijm
- 1 eetlepel verse peterselie
- Peper en zout
- 50 g zeevruchten mix
- 100 g gerookte zalm
- 100 g ongepeelde reuze garnalen
- 40 g roomboter
- 40 g bloem
- 500 ml melk
- 1 blik kokosmelk
Zelfverzonnen recept van gratin. Gezond en heerlijk!
Eerst maak de bechamelsaus klaar.
Bak de boter een paar seconden.
Voeg de bloem toe en bak mee, 3 minuten.
Voeg, al roerend en beetje bij beetje de melk toe.
Doe dat tot je een dikke saus hebt.
Breng op smaak met peper en zout.
Roer de kokosmelk in de bechamelsaus.
Pel de knolselderij en snijd hem in blokjes.
Pel de wortels en snijd ze in blokjes.
Snijd de courgette in blokjes.
Snijd de champignons in plakjes.
Snijd de ui klein.
Hak de kruiden en de knoflook fijn.
Snijd de asperges in stukjes.
Verwarm de boter in een wok.
Bak de groenten erin.
Wanneer ze gaar zijn, voeg de zeevruchten, de reuze garnalen en de zalm toe, bak een paar minuten mee en giet het vocht af .
Zet ze in een ovenschaal.
Zet de kokos bechamelsaus erop en zet de schaal in de oven, 40 minuten.