Door: Dominique op 12 - 02 - 2016 in de categorie Groenten, Ovenschotels
Ingredienten
  • 4 rode paprika's
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 blikje tomatenblokjes
  • 1/2 theelepel Provençaalse kruiden
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel peterselie
  • 200 g gehakt
  • 2 kopjes gekookte rijst
  • zout en peper
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 4 eetlepels diepvries doperwtjes
  • olijfolie
  • 1 pakje Feta kaas
Keuken: Bereidingstijd: 35-40 min. Portie(s): 4 personen

Lekker halve paprika’s gevuld met rijst, tomaat, doperwtjes en gehakt.

Halveer de paprika’s, doe de zaadjes weg en maak ze schoon.
Strooi wat peper en zout.

Kook de rijst in ruim water met zout, giet hem af en bewaar hem.

Snijd de ui en de prei in ringetjes, heel fijn.
Hak de knoflook en de peterselie samen.

Meng het gehakt met de rijst, de tomatenpuree, de doperwtjes en de tomatenblokjes, de kruiden, de ui en de knoflook.
Breng goed op smaak met peper en zout.

Vul de paprika’s met het rijst-mengsel, en strooi de feta erop.
Giet 2 eetlepels olie in de schaal en bak in de oven, 35-40 minuten op 180 graden.

12696432_1190277397667587_977514363_o

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties