- 4 rode paprika's
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 blikje tomatenblokjes
- 1/2 theelepel Provençaalse kruiden
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel peterselie
- 200 g gehakt
- 2 kopjes gekookte rijst
- zout en peper
- 1 blikje tomatenpuree
- 4 eetlepels diepvries doperwtjes
- olijfolie
- 1 pakje Feta kaas
Lekker halve paprika’s gevuld met rijst, tomaat, doperwtjes en gehakt.
Halveer de paprika’s, doe de zaadjes weg en maak ze schoon.
Strooi wat peper en zout.
Kook de rijst in ruim water met zout, giet hem af en bewaar hem.
Snijd de ui en de prei in ringetjes, heel fijn.
Hak de knoflook en de peterselie samen.
Meng het gehakt met de rijst, de tomatenpuree, de doperwtjes en de tomatenblokjes, de kruiden, de ui en de knoflook.
Breng goed op smaak met peper en zout.
Vul de paprika’s met het rijst-mengsel, en strooi de feta erop.
Giet 2 eetlepels olie in de schaal en bak in de oven, 35-40 minuten op 180 graden.