- 2 preien
- 4 aardappelen
- 1 pakje rode bieten
- 4 wortels
- 1 courgette
- 1 ui
- 1 tl peterselie
- 1 tl basilicum
- 1 tl bieslook
- 1 tl honing
- 2 el frambozen azijn
- 4 el olijfolie
- peper en zout
- sambal naar smaak of 1/2 Spaanse peper
- 1 tl mosterd
- 1 bakje spekjes
Pel en snijd de groenten in blokjes.
Kook de aardappelen en de wortels, 15 minuten in ruim water met zout.
Maak de dressing klaar:
Snijd de ui heel fijn.
Meng de azijn met de olijfolie, mosterd, kruiden, sambal en honing.
Breng goed op smaak met peper en zout en klop het goed tot een mooie dressing.
Leg de groenten en de spekjes op een bakpapier, op de oven plaat.
Bestrijk de groenten met de dressing.
Bak de groenten 20 minuten in de oven, eerst op 200 graden, de laatste 20 minuten op 160 graden tot de aardappelen zacht zijn.