Ingredienten
- 600 gram broccoli
- 2 worteltjes per persoon
- 2 aardappelen per persoon
- 25 gram boter
- 3 eieren
- 0,5 eetlepel kerriepoeder
- 25 gram bloem
- 250 mililiter melk (heb veel meer gebruikt, mijn saus bleef dik, grrr)
- 50 gram geraspte belegen kaas
- 1 el peterselie
- peper en zout
Maak de broccoli schoon en snijd ze in grote stukken.
Kook de broccoli in water met zout in 5 minuten beetgaar.
Pel, snijd de aardappelen en de worteltjes in blokjes en kook ze in water met zout.
Kook de eieren hard.
Smelt de boter in een steelpan.
Pel, snijd de aardappelen en de worteltjes in blokjes en kook ze in water met zout.
Kook de eieren hard.
Smelt de boter in een steelpan.
Voeg de kerriepoeder toe en verwarm het tot het gaat kleuren.
Voeg al roerend de bloem toe en bak het zachtjes 1 minuut.
Voeg al roerend beetje bij beetje de melk toe tot er een gladde saus ontstaat.
Voeg al roerend de geraspte kaas toe en laat de kaas smelten.
Breng het op smaak met zout.
Leg de broccoli in een ovenschaal en schenk de saus erover.
Pel en snijd de eieren in schijven en voer ze toe.
Bak de groenten in een wok met een deksel, 15 minuten.
Pel en snijd de eieren in schijven en voer ze toe.
Bak de groenten in een wok met een deksel, 15 minuten.