- 5 uien
- 50 g boter of margarine
- 600 g grof hachee vlees
- zout
- (versgemalen) zwarte peper
- 2 el bloem
- 1 vleesbouillontablet
- 2 el azijn
- 1 tl suiker
- 2 laurierblaadjes
- 4 kruidnagels
- 2 sneden peperkoek
Hachee bestaat uit stoofvlees en kruiden. Dit authentiek recept is niet moeilijk te bereiden maar de kooktijd is heel lang.
Het is namelijk van belang dat u het vlees minstens twee uur laat stoven.
Over het algemeen wordt hachee gemaakt van rundvlees maar u kunt ook gebruik maken van lamsvlees om het gerecht een andere twist te geven.
Uien pellen en snipperen.
In braadpan boter verhitten en vlees bakken.
Ui na ca. 2 minuten meebakken.
Vlees bestrooien met zout, peper en bloem en omscheppen.
Bouillontablet en 1/2 liter warm water toevoegen.
Azijn, suiker, laurierblaadjes, en kruidnagels toevoegen.
Aan de kook brengen en vlees met deksel schuin op pan op zacht vuur, 1,5 tot 2 uur gaar stoven.
Voeg er de peperkoek toe en laat nog 1/2 uur sudderen.
Jus proeven en eventueel op smaak brengen met zout en peper.