Door: Dominique op 18 - 02 - 2016 in de categorie Koude voorgerechten, Tapas, Hapjes en Antipasti, Voorgerechten
Ingredienten
Voor het deeg:
  • 1 pak filodeeg
  • 4 eetlepels olijfolie
  • bakpapier
  • ijzer uitstekvorm
Voor de tomaten - geitenkaas crème:
  • 1 bakje tomaatjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel tijm
  • 1 eetlepel honing
  • peper en zout
  • 1 pak Philadelphia naturel
  • 1 kleine verse geitenkaas
Voor de groenten:
  • 1 courgette
  • 2 bakjes champignons
  • 2 bosuitjes
  • peper en zout
  • 2 eetlepels margarine
Keuken: Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 4 personen

Een heerlijke vegetarische taart met verschillende lagen:
filodeeg, champignons, tomaten- geitenkaas crème et courgette.

Ik heb die hartige Napoléon zelf verzonnen, het is lekker maar ook heel mooi.
Ik heb (zie de foto’s onder dit recept) kleine rechthoekige hapjes gemaakt en groter ronde taarten gemaakt als voorafjes.

 

Snijd in de lengte, de courgette in dunne repen.
Snijd de champignons in plakjes.
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Verpletter de knoflook teentjes maar laat er het schil aan.

Bak in een koekenpan met een beetje margarine, de champignons en laat ze afkoelen.
Breng ze op smaak met peper en zout.

Bak de courgette in een koekenpan met margarine maar laat ze niet zacht worden.
Breng ze op smaak met peper en zout.

12751756_1195416370487023_837002204_oBestrijk elk vel van het deeg met olie (met een kwast).
Leg een uitstekvorm op het deeg en snijd met een mes langs de rang van het uitstekvorm.
Leg de gesneden stukjes deeg op een bakpapier vel.
Bak in de oven, op 180 graden, 10 minuten, tot ze krokant en hoog worden.

12751942_1195416163820377_1732672585_oBak in een koekenpan met 1 lepel olijfolie (niet te heet) de tomaatjes, honing, bosuitjes en tijm tot de tomaatjes zacht zijn, peper en zout.
Prak met een vork de tomaatjes.
Snijd de knoflook teentjes in plakjes.

 

Meng samen de tomaatjes, de knoflook, de basilicum, de geitenkaas en Philadelphia samen tot een dikke saus.
Breng op smaak met peper en zout.

Nu bouw je de taartjes.

Een laag deeg
Een laag crème
Een laag champignons
Een laag deeg
Een laag crème
Een laag courgette
Een laag deeg
Nu kun je het zo laten of een laag maken voor de garnering met een stuk deeg, een beetje crème, een paar champignons en 1 stukje courgette naar keuze.

Tip:
Serveer de Napoléon direct want de 1e laag met deeg kan slap worden als het lang is gemaakt. Het beste is om alles van tevoren klaar te maken en de Napoléon vlak voor het serveren opbouwen.

12722314_1195423527152974_545812200_o

12752095_1195460027149324_724953385_o

 

 

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties

Zomer bacon jam

Datum: 11 - 08 - 2024

0 reacties

Pannacotta van courgette

Datum: 16 - 07 - 2024

0 reacties