- 1 zak eikenbladsla melange
- 150 gr champignons
- 1/2 bak Cherry tomaatjes
- 1 pak Rambol kaas
- peper en zout
- 1 teentje knoflook
- 100 g speklapjes
- 1 tl peterselie
- 1 el croutons en nootjes
- margarine
- 6 lepels olie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 theelepel vloeibare honing
- 1 theelepel Franse Dijon mosterd
- peper en zout
Een lekkere salade met champignons en Rambol (kaas met noten)
Verhit 1 eetlepel margarine in een koekenpan en roerbak de paddenstoelen ca. 5 minuten.
Bestrooi met zout en peper.
Voeg er de knoflook en de peterselie toe en bak nog 1 minuut.
Verhit een andere koekenpan en bak de speklapjes.
Breng op smaak met peper en zout. Snij ze in kleine reepjes.
Halveer de tomaatjes en snij de Rambol in blokjes.
Maak de dressing klaar door alle ingrediënten goed te mengen.
Meng de dressing met de champignons, de tomaatjes, de speklapjes reepjes, de kaas en de croutons en laat even 5 minuten rusten.
Voor het serveren, voeg er de sla toe en roer alles goed door.