- 500 g pastinaak
- 400 g kipfilets
- 2 uien
- 2 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels honing
- 300 ml kipbouillon (300 ml kokend water + 1 kip bouillon blokje)
- 2 eetlepels verse tijm
- 2 eetlepels verse platte peterselie
- peper
- 2 eetlepels maïzena (met 2 eetlepels koud water)
- margarine
Snijd de kip in blokjes.
Pel en snijd de pastinaak in blokjes.
Snijd de uien fijn.
Maak de bouillon door het water te koken en het mengen met het bouillon blokje.
Laat het een paar minuten intrekken.
Verwarm wat margarine in een koekenpan en bak de kip samen met de uien, 5 minuten.
Voeg de pastinaak, bouillon, honing, mosterd en tijm toe en laat 30 min. zachtjes pruttelen.
Maak een papje van maïzena en water.
Voeg het papje toe aan het stofpotje, breng op smaak met peper en laat de saus indikken.