- 60 Ml Balsamico azijn
- Boter
- 2 Teentjes knoflook
- 1 sjalot
- 1 Takje Rozemarijn
- 1 takje tijm
- peper en zout
- 1 eetlepel whisky
- 1 Eetlepel Vloeibare honing
- 2 Theelepels Mosterd
- 1 Theelepel Gedroogde Oregano
- 1 bouiilon blokje (groenten)
Heerlijke, zoete, pittige saus voor bij lamsvlees.We hadden deze lekkere saus met lamskoteletten geserveerd
Hak de knoflook fijn.
Hak de tijm fijn.
Snipper de sjalot klein.
Verwarm 2 eetlepels boter in een koekenpan.
Bak erin de sjalot en de knoflook.
Voeg de tijm, de rozemarijn, de mosterd, de honing, de balsamico zaijn, de whisky, de oregano, de bouillon blokje en 100 ml water toe.
Laat de saus flink geduceren.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pureer de saus tot een mooie gladde, gebonden saus.