- 2 aubergines
- 2 grote sjalotten
- 1 knoflookteentje
- 100 g italiaanse ham
- 4 eetlepels verse pesto
- 4 eetlepels verse gedroogde tomaatjes in olie
- 10 verse groene olijven, zonder pitten
- Rasp van 1 citroen
- 200 g ricotta of cottage cheese
- 4 grote rijpe vleestomaten
- 4 eetlepels tomatensaus
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel verse tijm
- 1 eetlepel peterselie
- 5 basilicum blaadjes
- 2 laurierblaadjes
- 2 sjalotten
- Peper en zout
- 100 g geraspte parmezaanse kaas
Als je niet van aubergines houdt, probeer dit recept.
Ik beloof je, het is verrukkelijk!
Doe de vleestomaten in ruim kokend water. Laat ze erin,10 minuten koken.
Zet ze meteen in koud water.
Pel ze en snijd ze in kleine blokjes.
Snijd de sjalotten in ringetjes.
Hak de kruiden en de knoflook fijn.
Verwarm de olie in een koekenpan.
Bak erin de sjalotten, de knoflook en de kruiden.
Voeg de vleestomaten toe en bak op hoog vuur 5 minuten.
Voeg nu de tomatensaus en de laurierblaadjes toe, zet het vuur zacht en laat de saus zacht pruttelen.
Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de aubergines in plakjes van 1/2 centimeter, in de lengte.
Verwarm een grillpan.
Grill de plakjes, 3 minuten beide kanten.
Leg ze apart op een bord.
Rasp de citroen.
In de keukenmachine, meng de gedroogde tomaten (zonder olie), de citroenrasp, de olijven, de sjalotten en de knoflook.
Doe ze in een kom.
Meng het mengsel met de ricotta.
Doe een plak aubergine op een plank.
Strijk wat pesto erop.
Leg een dunne plakje italiaanse ham erop.
Op het grootste deel van het plakje, doe een grote lepel van het ricotta mengsel.
Vouw het plakje op.
Zet in een ovenschaal naast elkaar.
Doe dat tot alle plakjes gedaan zijn.
Verdeel de tomatensaus bovenop en verdeel de geraspte kaas erop.
Zet in de oven, 30 minuten op 210 graden, tot de kaas gesmolten is.
Serveer zo of met sla of met rijst.