- Handvol verse rozemarijn
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- peper en zout
- sap van een half citroen
- 400 g stuk rosbief
Maak de marinade klaar:
Haak de knoflook samen met de rozemarijn fijn.
Meng de kruiden samen met de olie en de citroensap.
Breng op smaak met peper en zout.
Meng alles goed door.
Zet het vlees in een diepe bord en bedekt het vlees met de marinade.
Bedekt het vlees met folie en zet het vlees 1-2 uur in de koelkast.
Neem het vlees uit de koelkast, een half uur van tevoren.
Steek de barbecue aan.
Rooster de rosbief op de barbecue rondom bruin en leg er een deksel op.
Laat in circa 15 minuten rosé roosteren en bestrijk hem af en toe met de marinade.
Neem het vlees van de barbecue, bedek het losjes met aluminiumfolie en laat nog 10 minuten rusten voordat het in plakken gesneden wordt.