- 1 zak boerenkool
- 1 kg aardappelen
- 1/2 glas melk
- 25 g roomboter
- zout en peper
- 2 grote tomaten
- 2 eetlepels citroensap
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1/2 theelepel basilicum
- 1/2 theelepel tijm
- 1 prei
- 1 venkel knol
- olijfolie
- 1 theelepel witte balsamico azijn
- 1 theelepel suiker
- 1 bakje spekjes
- 2 rookworsten
- peper en zout
- 1 blokje kaas (belegen of Parmezaan)
Ik had voor vanavond stamppot gepland maar had er geen zin meer in.
Ik vind stamppot lekker maar soms te eenvoudig qua smaken maar Stamppot hoeft niet saai te zijn, toch?
Dus vanavond heb ik een lekker recept bedacht, een stamppot met een Italiaanse tientje.
Snijd de aardappelen in blokken.
Kook ze in ruim water met zout, 20 minuten.
Kook de boerenkool, in ruim water, 30 minuten.
Snijd de venkel in blokjes.
Snijd de ui in blokjes.
Hak de knoflook fijn.
Snijd de prei in ringetjes.
Snijd de tomaten in blokjes.
Snijd de worsten in plakjes.
Snijd de kaas in blokjes.
Bak in een wok met 2 lepel olijfolie, de ui, de knoflook, de venkel, de prei en de spekjes, 5 minuten.
Voeg de azijn, de suiker, de tijm, de basilicum, de citroensap toe en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de tomaten toe en laat, op laag vuur, de saus 15 minuten koken.
Voeg de plakjes worst toe en laat nog 10 minuten koken.
Giet de boerenkool en de aardappelen af.
Stamp de aardappelen samen met melk en boter tot een puree.
Meng de boerenkool met de aardappelenpuree.
Serveer de boerenkool met de venkelsaus en blokjes kaas.