Door: Dominique op 15 - 09 - 2014 in de categorie Brood
Ingredienten
  • 1 bakje kruidenboter
  • 1 pak C1000 Toscaanse broodmix met gedroogde tomaat & kruiden
  • 1 el olijfolie
  • 1 bol mozzarella
  • zout
  • 240 ml lauwe water
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Lekker brood met gesmolten kaas erop!

Meng in een grote kom het water met een beetje broodmix.
Roer beetje bij beetje het zout, de olie en de broodmix door, wanneer het deeg de zijkanten begint los te laten is het klaar.
Laat ook weer vijf minuutjes staan.

Kneed het deeg nog tien minuutjes, het is klaar wanneer het niet meer plakkerig is.
Bedek met plasticfolie en laat het 30 minuten rijzen of totdat het deeg verdubbeld in omvang is.

Duw het deeg naar beneden, doe dat 4 keer.
Vorm het deeg in een lange baguette en leg het op een bakplaat met bakpapier.
Snijd op de baguette kleine sneeën voor een extra leuk effect.
Bedek weer met plasticfolie en een theedoek en laat nog 40 minuten rijzen.

Verwarm ondertussen je oven voor op 200 graden.
Haal het folie van het brood, verlaag de temperatuur van de oven naar 180 graden en bak het brood voor 20 minuten.

Snijd terwijl het brood in de oven ligt de mozzarella in dunne plakjes.

Haal het uit de oven en laat een kwartiertje afkoelen.

Snijd het brood in plakjes, besmeer met de boter en beleg met de mozarella.
Bak nog 10 minuten tot de kaas volledig gesmolten is.
Serveer meteen.

brood met mozzarella

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties