- 1 pakje witte bonen
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 teentje knoflook
- 1 theelepel suiker
- 2 uien
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels pesto
- 1/2 rode paprika
- 1/2 gele paprika
- 2 courgettes
- 2 liters water
- 1 bouillon blokje, kip
- 4 verse worstjes
- 50 g spekjes
- 1 prei
- peper en zout
Doe de witte bonen in een schaal vol met water en laat ze een nacht staan.
Snijd de uien en de knoflook fijn.
Snijd de gele paprika de rode paprika in blokjes.
Snijd de prei, de worsten en de courgettes in plakjes.
Giet de bonen af en zet ze apart.
Verwarm in een grote pan de uien samen met de knoflook.
Voeg de paprika, de courgette en de prei toe en bak nog 5 minuten.
Voeg nu de worsten en spekjes toe en bak ze 5 minuten mee.
Voeg de pesto toe en breng op smaak met peper en zout.
Voeg nu de bonen, het water, suiker, het bouillon blokje en de tomatenpuree toe en laat 2 uur langzaam pruttelen met een deksel op.