- 300 g kipfilet
- 500 g bospaddestoelen mix
- 4 worteltjes
- 1 prei
- 1 Spaanse peper zonder pitten
- 2 eetlepels olie
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 2 bouillonblokjes
- 100 ml ketjap
- 1 cm verse gimber
- 2 laurierbladeren
- Peper en zout
- 100 g taugé
- 8 eieren
- 1 bos bos uitjes
- 8 noedels ( of mie) nestjes
Snijd de worteltjes heel fijn, in blokjes.
Snijd de ui heel fijn.
Hak de knoflook fijn.
Rasp de gimber.
Halveer de champignons.
Was de prei onder de kraan, halveer hem, verwijderd de donker groen stuk en snijd in de lengte, in reepjes.
Snijd de Spaanse peper in ringetjes.
Snijd ook de bos uitjes in ringetjes.
Snijd dw kipfilets in blokjes.
Verwarm de olie in een soep pan.
Bak erin de kip, de champignons, de paddenstoelen, deprei, de ui, de gimber, de knoflook en de spaanse peper.
Blus met 4 liters water.
Voeg de laurierbladeren, de ketjap en de bouillonblokjes toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Zet het vuur heel zacht en laat de soep langzaam pruttelen, 3 tot 4 uur.
Kook de eieren in ruim kokend water, 6 minuten.
Zet ze in koud water, laat ze afkoelen en pel ze af.
Halveer ze.
Verdeel een soeplepel noedels per bord.
Schenk wat bouillon eromheen.
Garneer met 2 lepels bos uitjes, 2 lepels taugé en 2 halve eieren.
Serveer meteen.