Door: Dominique op 27 - 05 - 2022 in de categorie Aperitief en voorgerecht, Apperitif, Tapas, Hapjes en Antipasti, Verrine hartig
Ingredienten
  • 2 plakjes italiaanse ham
  • 4 plakjes coppa di parma
  • 4 plakjes truffel salami
  • 4 basilicum blaadjes
  • 4 zoete groene olijven
  • 200 g zoete aardappel blokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • Peper en zout
  • 100 g verse groene pesto
  • 4 gedroogde tomaatjes
  • 2 eetlepels slade mix ( noten pijnboompitten,  kruiden)
  • 4 tapas houten spiesjes
 
Keuken: Bereidingstijd: 10 min. Portie(s): 4 glaasjes personen

Nog een heerlijk recept van tapas spiesje in een glaasje.

Kook in ruim water met zout, de zoete aardappel blokjes.
Voeg 1 teentje knoflook en 1 sjalot toe.
Als de aardappel blokjes zacht zijn, giet ze af.
Zet ze terug in de pan, breng ze op smaak met peper en zout en pureer ze.

Verdeel in 4 glaasjes.
Doe 1 theelepel pesto per glaasje op de puree.

Hak 2 gedroogde tomaatjes en verdeel de blokjes op de pesto.
Hak 2 theelepels salade mix en strooi bovenop.

Maak de spiesjes klaar:
Rij 1 olijf, 1 plakje salami, 1 olijf, 1 plakje truffel salami, 1 basilicum blaadje en 1 stukje italiaanse ham.
Verpak in folie en zet 1 uur in de koelkast.

Serveer met gebakken bandjes bladerdeeg.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties