- 2 plakjes italiaanse ham
- 4 plakjes coppa di parma
- 4 plakjes truffel salami
- 4 basilicum blaadjes
- 4 zoete groene olijven
- 200 g zoete aardappel blokjes
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalot
- Peper en zout
- 100 g verse groene pesto
- 4 gedroogde tomaatjes
- 2 eetlepels slade mix ( noten pijnboompitten, kruiden)
- 4 tapas houten spiesjes
Nog een heerlijk recept van tapas spiesje in een glaasje.
Kook in ruim water met zout, de zoete aardappel blokjes.
Voeg 1 teentje knoflook en 1 sjalot toe.
Als de aardappel blokjes zacht zijn, giet ze af.
Zet ze terug in de pan, breng ze op smaak met peper en zout en pureer ze.
Verdeel in 4 glaasjes.
Doe 1 theelepel pesto per glaasje op de puree.
Hak 2 gedroogde tomaatjes en verdeel de blokjes op de pesto.
Hak 2 theelepels salade mix en strooi bovenop.
Maak de spiesjes klaar:
Rij 1 olijf, 1 plakje salami, 1 olijf, 1 plakje truffel salami, 1 basilicum blaadje en 1 stukje italiaanse ham.
Verpak in folie en zet 1 uur in de koelkast.
Serveer met gebakken bandjes bladerdeeg.