Door: Dominique op 7 - 11 - 2021 in de categorie Soepen, Voorgerechten
Ingredienten
  • 1 kg kastanjes (450 g gepeld)
  • 2 wortels
  • 2 sjalotten
  • 50 cl melk
  • 50 cl crème fraîche
  • 1 theelepel verse tijm
  • 2 eetlepels roomboter
  • Peper en zout
  • 120 ml slagroom
  • 2 eetlepels Roquefort of andere blauwe kaas, op kamertemperatuur
  • 8 kastanje champignons
  • 4 eetlepels spekjes
 
Keuken: Bereidingstijd: 30+20 min. Portie(s): 4 personen

Ik beloof u dat deze soep heerlijk is en de blauwe kaas mousseline (slagroom) niet te pittig of te sterk is maar lekker zacht.
De soep kunt u een dag van tevoren maken, in de koelkast zetten en op de avond zelf, zacht opwarmen.
Dan hoeft u alleen de Roquefort mousseline klaar te maken.
Ideaal om uw kerstdiner te beginnen!

Kook de kastanjes met schil, 30 minuten, in ruim water.
Laat ze even afkoelen, pel ze, halveer ze en hak ze grof.
Bewaar 2 kastanjes apart voor de decoratie.

Snijd de sjalotten fijn.
Pel en snijd de wortels in blokjes.

Verwarm 2 eetlepels boter in een pan.
Bak erin de sjalotten en de wortels.
Voeg de kastanjes, de tijm en de melk toe.
Laat de soep 20 minuten, zacht koken.
Mix de soep met een staafmixer.
Voeg de crème fraîche, warm even op en zet het vuur uit.

Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de champignons in plakjes.
Bak in een koekenpan de spekjes en de champignons, zonder vet.

Net voor het serveren klop de slagroom stijf met de roquefort.
Vul een spuitzak met de mousseline.

Verdeel de soep op 4 borden of glaasjes.
Doe 1 eetlepel spekjes-champignons bovenop en dan 2 toefjes Roquefort mousseline.
Strooi wat kastanjes kruim bevenop.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties

Zomer bacon jam

Datum: 11 - 08 - 2024

0 reacties

Pannacotta van courgette

Datum: 16 - 07 - 2024

0 reacties