- 3 aardappelen per person
- 2 appels
- 1/2 glas melk
- 1 eetlepels roomboter
- 4 grote preien
- 2 uien
- 400 g gehakt
- 1 snufje kaneel poeder
- 1 theelepel kerrie poeder
- Peper en zout
- Margarine
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 eetlepels peterselie
Pel de aardappelen af, snijd ze in blokjes.
Pel een appel af, doe het klokhuis weg en snijd hem in blokjes.
Kook de aardappelen en appel blokjes in ruim water met zout, tot de aardappelen blokjes zijn gaar, ongeveer 15 minuten.
Giet ze af, voeg de melk en de roomboter toe en prak ze tot een puree.
Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de preien in de lengte door ze halveren, maak ze schoon onder de kraan en snijd ze in ringetjes.
Pel de uien af en snijd ze in kleine blokjes.
Verwarm een eetlepel margarine in een koekenpan.
Bak het gehakt en de uien tot ze gaar zijn.
Voeg de preien, de kaneel, een eetlepel peterselie en de kerrie toe, bak ze mee, 5 minuten.
Zet het vuur zacht en laat ze zacht bakken, tot de preien zacht zijn.
Verwarm de oven op 180 graden voor.
Verdeel ze in een ovenschaal.
Verdeel de puree bovenop.
Pel de andere appel af, snijd hem in ringen en daarna, halveer de ringen.
Zet ze boven de puree.
Strooi een eetlepel peterselie en de pijnboompitten erop.
Zet de ovenschaal in de oven en bak de ovenschotel, 20 minuten.