- 1 kipfilet of kalkoenfilet (klein) per persoon
- rasp en sap van 1 citroen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 bakje rozemarijn takje
- 2 eetlepels verse tijm
- als je ze hebt 1 blaadje verse salie en verse munt of verse peterselie
- 1 theelepel dragon
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
Koolhydraatarm recept van spiesen voor op de barbecue.
Ik heb vroeger geleerd:
Om te voorkomen dat vlees op een spies te droog wordt , moet je hem in citroensap marineren. Het blijft dan lekker mals.
Hier is mijn eigen recept.
Snijd de kipfilets in blokjes.
Maak de marinade klaar:
Rasp en pers de citroen.
Pers de knoflook erboven.
Hak de kruiden samen heel fijn.
Voeg de olie en de kruiden (1 theelepel van elke kruid) toe en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de kipfilet blokjes aan de marinade, dek het af en zet in de koelkast, een half uur.
Rijg 2 stukken kip met daartussen rozemarijn aan de spiesen.
(je mag eventueel stukjes speklapjes tussen rijgen).
Gril de spiesen 12 tot 15 minuten tot ze gaar zijn.
Draai ze regelmatig om en bestrijk ze af en toe met de achtergehouden marinade.