Ingredienten
- 1 grote kip, in stukjes gesneden of een kip pot per persoon
- 3 volle yoghurt (potjes)
- 2 el crème fraîche
- 2 uien
- peper en zout
- 2 el bieslook
- 3 citroen
- 2 knoflook teentjes
- 2 tl komijn poeder
- 1 tl curry poeder
- 1 tl kurkuma
- 3 el olijfolie
- 1 cm verse gember
- handje vol koriander
Snijd de uien in stukjes, de knoflook fijn.
Pers de sap van 2,5 citroen uit en bewaar een half citroen.In een ovenschaal, meng de citroensap met de olie, de yoghurt, de droge kruiden en de gember.
Voeg er de uien, de knoflook, de helft van de bieslook en de verse koriander.
Pers de sap van 2,5 citroen uit en bewaar een half citroen.In een ovenschaal, meng de citroensap met de olie, de yoghurt, de droge kruiden en de gember.
Voeg er de uien, de knoflook, de helft van de bieslook en de verse koriander.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg er de kip toe en bak in de oven 40 mn op 180 graden.
Zet de oven uit.
Na 40 minuten, voeg er de crème fraîche en laat nog 10 minuten zacht koken.
Serveer met citroen schijven en bieslook.