- 1 kipfilet per persoon
- 2 bakjes champignons
- 1 bosje lente uitjes
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 2-3 eetlepels maizena
- 1 bouillonblokje (kip)
- 100 ml water (voor de bouillon)
- peper en zout
- 1 glas witte wijn
- olijfolie
Lekker met zelfgebakken brood, rijst, pasta of frieten…
Snijd de uien in ringen.
Snijd de knoflook en de peterselie fijn.
Snijd de lente uitjes in ringetjes.
Snijd de kipfilets in reepjes.
Snijd de champignons in schijven.
Bak de kipfilets in een koekenpan, in een beetje olijfolie, 4 minuten.
Doe de kipfilets in een bord.
Doe nu de uien, de lente uitjes en de champignons in de koekenpan en bak ze een paar minuten.
Blus met de witte wijn, voeg de knoflook, de peterselie toe en laat het koken, 10 minuten.
Maak de bouillon klaar door het bouillonblokje te mengen met gekookte water.
Voeg de bouillon toe en laat nog op laag vuur pruttelen.
Meng de maizena met 2 eetlepels koude water en meng het mengsel met de saus.
Doe de kipfilets terug in de koekenpan en laat nog 10 minuten langzaam, op heel laag vuur, koken.