Door: Dominique op 9 - 03 - 2016 in de categorie Kip, Gevogelte
Ingredienten
  • 1 eetlepel walnoten
  • 1 eetlepel amandelen
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 volkoren sneed brood
  • 1 citroen
  • 4 kipfilets
  • peper en zout
  • 4 eetlepels olijfolie
Keuken: Bereidingstijd: 25-30 min. Portie(s): 4 personen

Kip in de oven maar net iets anders en gezond!

Rasp de helft van de citroen.
Pers de citroen.

Doe de knoflook, de rasp van de citroen, 1 theelepel citroensap, 1 theelepel olie, de brood, de walnoten, de amandelen, de peterselie en de tijm samen in een keukenmachine en hak ze samen (niet te fijn).
Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven op 180 graden voor.

Doe 3 eetlepels olijfolie in een ovenschaal.
Leg de kipfilets erop.
Verdeel het knoflook-brood mengsel op de kipfilets.

Bak de kipfilets, 15 minuten op 180 graden en 15 minuten op 160 graden. (zo zijn de kipfilets krokant maar ze blijven lekker mals en het korstje brandt niet).

12837327_1208408165854510_943379268_o

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties