- 1 eetlepel walnoten
- 1 eetlepel amandelen
- 1 eetlepel verse peterselie
- 1 eetlepel verse tijm
- 2 teentjes knoflook
- 1 volkoren sneed brood
- 1 citroen
- 4 kipfilets
- peper en zout
- 4 eetlepels olijfolie
Kip in de oven maar net iets anders en gezond!
Rasp de helft van de citroen.
Pers de citroen.
Doe de knoflook, de rasp van de citroen, 1 theelepel citroensap, 1 theelepel olie, de brood, de walnoten, de amandelen, de peterselie en de tijm samen in een keukenmachine en hak ze samen (niet te fijn).
Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven op 180 graden voor.
Doe 3 eetlepels olijfolie in een ovenschaal.
Leg de kipfilets erop.
Verdeel het knoflook-brood mengsel op de kipfilets.
Bak de kipfilets, 15 minuten op 180 graden en 15 minuten op 160 graden. (zo zijn de kipfilets krokant maar ze blijven lekker mals en het korstje brandt niet).