Door: Dominique op 18 - 09 - 2014 in de categorie Healthy /koolhydraatarm Food, Kip, Gevogelte, Salsa, Jam en Chutney
Ingredienten
  • 2 rijpe mango's
  • 4 trostomaten
  • 1 citroen
  • 2 el witte balsamico azijn
  • 3 el walnoten olie of olijfolie
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 komkommer
  • veel peper
  • 2 lente ui
  • 1 el verse platte peterselie
  • 1 el basilicum
  • 1 el munt blaadjes
  • 2 aubergines
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • 1 kip filet per persoon
  • peper en zout
  • kip kruiden voor BBQ
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Ook lekker bij de BBQ!
Veel mensen gebruiken voor de salsa Spaanse peper maar dat vind ik zelf niet lekker, ik gebruik dan heel veel peper.

Maak eerst de aubergine klaar.

Verwarm de oven voor op 250’C.
Snijd de aubergines in de lengte, niet te dik.
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met een kwastje aan beide zijden rijkelijk met olijfolie en wrijf een knoflook teentje over en bestrooi ze met zout en peper.
Rooster ze in de oven in 30 minuten (op 220’C) tot ze gaar en goudgeel zijn. Laat ze afkoelen.

Maak daarna de mango salsa.

Schil de mango’s en de komkommer en snijd ze in blokjes.
Snijd de tomaten in fijne blokken.
Snipper de ui en de knoflook heel fijn.
Snijd de lente ui in ringetjes.
Hak de munt, peterselie en basilicum heel fijn.
Maak de dressing met de walnotenolie, de azijn, veel peper, de sap van de citroen, honing en kruiden.
Meng ten slotte alle ingrediënten samen, dek het af en zet 1 uur in de koelkast.

Maak nu de kip klaar.

Wrijf de kipkruiden op de kipfilets, breng op smaak met peper en zout en bak ze in een koekenpan.
Ik bak ze altijd een paar minuten op heel hoog vuur, beide kanten en daarna, op heel laag vuur, 5 mn beide kanten.

10199_468277233265976_325719709_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties