- 2 kippotten per persoon
- 1 hald kipfilet per persoon
- 1 zakje groene olijven zonder pitten
- 1 citroen
- 1 bos verse koriander
- 1 bos verse peterselie
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 2 gekonfijte gember bolletjes
- 1 tl Ras el Hanout of 1 tl kaneel
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 bouillon blokjes
- 125 ml water
- 150 g champignons
Ik had zin in een tajine, deze keer met gember en olijven…lekker!
Snijd de uien, de koriander, de peterselie en de knoflook fijn.
Snijd de courgette, de aubergine, de champignons en de paprika in blokjes.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Snijd de citroen in vier stukjes.
Bak in een koekenpan met wat olie en boter, de kippenpoten en de kipfilet.
Voeg er de ui, de knoflook, de aubergine, de champignons, de paprika en de courgette toe en bak ze mee 10 minuten.
doe alles in een tajine pan.
Voeg er het bouillon blokje, de citroen, de water, de olijven, de gember, de koriander, de ras el Hanout en de peterselie toe.
Doe de deksel op en laat op zacht vuur 1 uur koken.