- 200 g verse boerenkool, klein gesneden
- 8 grote aardappelen
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel pittige paprikapoeder
- 2 eieren
- 2 grote eetlepels bloem
- Olijfolie
- Peper en zout
- 250 g gerookte zalm
- 250 g crème fraîche
De basis van dit recept komt uit de Dirk. Ik heb het natuurlijk aangepast. Het was heerlijk!
Snijd de uien in blokjes.
Hak de knoflook fijn.
Verwarm een wok met erin 2 eetlepels olijfolie.
Bak de uien en de knoflook.
Voeg de boerenkool toe en bak mee, 10 minuten.
Laat het afkoelen.
Pel en rasp de aardappelen fijn.
Meng de geraspte aardappelen samen met de boerenkool, de bloem, de eieren en de paprikapoeder.
Breng goed op smaak met peper en zout.
Verwarm 8 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
Neem een ijzer spatel, maak een balletje van het mengsel in je hand, druk het vocht uit op de spatel, maak het plat en laat het hopje in de olie. Bak even, draai erom en bak even.
Zet op een bord, op een keukenpapier en laat ze goed uitlekken.
Verdeel de rösti koekjes (4 minimum pp) o 4 borden samen met gerookte zalm en crème fraîche ernaast.