- 300 g bloem
- 1 ei
- 50 g roomboter
- 1/2 glas lauw water
- 1 zakje droge gist
- 1 theelepel zout
- of een kant en klaar pizza deeg
- 150 g roomboter
- 2 teentjes knoflook
- 50 g geraspte kaas (naar keuze)
- 2 eetlepels verse tijm en verse peterselie
- peper en zout
Simpel om te maken, lekker bij soep, bij salade of gewoon lekker bij de borrel met Aioli .
Maak het deeg klaar door alle ingrediënten samen te kneden.
Laat het deeg onder een theedoek, 30 minuten rusten.
Of doe het kant en klaar deeg op het aanrecht klaar. (strooi wat bloem op het aanrecht).Verdeel het deeg in 4 bolletjes.
Rol het deeg uit.
Snijd uit een uitgerold bolletje, een paar keer , strookjes van 10 x 3 cm, tot het bolletje op is.
Let op! je hebt 2 strookjes per broodje nodig.
De strookjes hoeven niet perfect te zijn.
Pers het knoflook.
Hak de tijm en de peterselie samen.
Laat de boter, in de magnetron of in een pan, smelten.
Meng de boter samen met het knoflook en de kruiden.
Breng op smaak met peper en zout.
Rasp de kaas.
Met een kwast, smeer het boter-kruiden mengsel op de strookjes.
Verdeel een beetje kaas erop en druk een beetje de kaas in het deeg.
Knop 2 strookjes samen om een broodje te maken (zie foto onder).
Doe dat tot alle strookjes op zijn.
Leg de broodjes op een ovenplaat, bekleed met bakpapier, en verdeel de rest van het boter- kruiden mengsel erop.
Zet de broodjes in de oven, op 180 graden en bak ze 20 minuten. (afhankelijk van je oven).