- 2 eieren
- 100 g suiker
- 200 g gemalen kokos
Hard van buiten en zacht van binnen, de kokos makronen zijn mijn lieveling koekjes.
De origine van die koekjes is niet echt precies, sommige zeggen dat ze uit Congo komen (rocher du Congo), anderen zeggen dat ze uit de Antillen komen (macarons noix de coco).
Toen ik 8 jaar was, heb ik ze op jeugdkamp leren maken.
Met alleen 3 ingrediënten heb je een lekker traktatie op tafel!
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Splits de eieren en bewaar de eiwitten in een kom.
Klop de eiwitten los met de suiker maar niet hard.
Meng de kokos door de eiwitten.
Schep met 2 eetlepels 16 bergjes van het kokosmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat, met 3 cm afstand tussen de bergjes.
Bak de kokosmakronen in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.