- 1 pak kabeljauw (4, diepvries)
- 4 sjalotten
- 1 prei
- 2 teentjes knoflook
- 2 el citroensap
- 1 appel
- 1 tl sambal (als je niet van pittig houdt, doe dit weg)
- 3 el verse koriander
- 2 el kurkuma
- 1 groene kool
- peper en zout
- 2 el peterselie
- keuken touw
- 1 blikje tomaten blokjes
- 1 blikje tomatenpuree
- peper en zout
- 1 ui
- 1 tl peterselie
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 tl suiker
- 1/2 potje zwarte olijven zonder pit
Laat de vis ontdooien.
Snijd de prei in ringetjes, de sjalotten in blokjes en de knoflook fijn.
Snijd de vis in blokjes.
Snijd de mooiste blaadjes uit de kool. 2 X 2 per persoon.
Blancheer ze in warme water met zout 3 min. snijd de dikke nerf eraf.
Rasp de appel.
Meng de vis samen met de sjalotten, de prei, de appel en de knoflook.
Voeg de kurkuma, de peterselie, de koriander, de sambal en de citroensap.
Breng op smaak met peper en zout.
Zet 2 lange naaigaren of keukentouw in de vorm van een kruis op de aanrecht. Leg er 2 blaadjes kool op.
Leg er 2 heel grote lepels vulling op. Vouw de kool pakketjes dicht met behulp van de naaigaren of keukentouw.
Leg in een cocotte (of in een ovenschaal) de pakketjes.
Maak in een kom de saus met peper en zout, de ui, de kruiden, de blikjes tomatenpuree en tomatenblokjes, de olijven, de suiker en 2 blikjes gevuld met water.
Schenk de saus op de kool, doe de deksel op de pan en laat koken, zachtjes, 60 min.
In de oven, leg 2 alufolie vellen erop.
Wel zonder naaigaren of keukentouw serveren (gewoon met een schaar knippen) !