Door: Dominique op 20 - 01 - 2015 in de categorie Vis, schaaldieren en zeevruchten
Ingredienten
  • 1 pak kabeljauw (4, diepvries)
  • 4 sjalotten
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el citroensap
  • 1 appel
  • 1 tl sambal (als je niet van pittig houdt, doe dit weg)
  • 3 el verse koriander
  • 2 el kurkuma
  • 1 groene kool
  • peper en zout
  • 2 el peterselie
  • keuken touw
Voor de saus
  • 1 blikje tomaten blokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • peper en zout
  • 1 ui
  • 1 tl peterselie
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl suiker
  • 1/2 potje zwarte olijven zonder pit
Keuken: Bereidingstijd: 60 min. Portie(s): 2 personen

Laat de vis ontdooien.

Snijd de prei in ringetjes, de sjalotten in blokjes en de knoflook fijn.

Snijd de vis in blokjes.

Snijd de mooiste blaadjes uit de kool. 2 X 2 per persoon.

Blancheer ze in warme water met zout 3 min. snijd de dikke nerf eraf.

Rasp de appel.

10928763_973419622686700_1259453912_nMaak de vulling klaar:

Meng de vis samen met de sjalotten, de prei, de appel en de knoflook.

Voeg de kurkuma, de peterselie, de koriander, de sambal en de citroensap.

Breng op smaak met peper en zout.

 

 

 

Zet 2 lange naaigaren of keukentouw in de vorm van een kruis op de aanrecht. Leg er 2 blaadjes kool op.

Leg er 2 heel grote lepels vulling op. Vouw de kool pakketjes dicht met behulp van de naaigaren of keukentouw.

Leg in een cocotte (of  in een ovenschaal) de pakketjes.

10943535_973419576020038_1888606209_n10937391_973419532686709_383940258_n10933253_973419609353368_1304927362_n

 

 

 

 

 

 

 

 

10934765_973419726020023_737464432_n

 

10934668_973420802686582_510098205_n

 

 

 

 

 

 

 

10917469_973420706019925_1334316153_n

 

10884715_973427386019257_298945059_nMaak in een kom de saus met peper en zout, de ui, de kruiden, de blikjes tomatenpuree en tomatenblokjes, de olijven,  de suiker en 2 blikjes gevuld met water.

Schenk de saus op de kool, doe de deksel op de pan en laat koken, zachtjes, 60 min.

In de oven, leg 2 alufolie vellen erop.

 

Wel zonder naaigaren of keukentouw serveren (gewoon met een schaar knippen) !

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Zalm, surimi en..

Datum: 6 - 12 - 2024

0 reacties

Verrine met gerookte..

Datum: 6 - 12 - 2024

0 reacties

Borrel crackers

Datum: 6 - 12 - 2024

0 reacties

Brie Kerstboompjes

Datum: 6 - 12 - 2024

0 reacties