- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel verse tijm
- 1 eetlepel verse Peterselie
- 4 verse basilicum blaadjes
- 1/2 rode paprika
- 1/2 Spaanse peper zonder zaadjes
- 3 verse munt blaadjes
- Peper en zout
- 1 pakje tomatensaus Frito
- 20 snack tomaatjes
- 1/2 komkommer
- 200 ml slagroom + 12 verse basilicum blaadjes
Een chic voorafje of een leuke amuse.
Je kan de soep tot 2 dagen van tevoren maken en in de koelkast zetten.
De smaken trekken samen en worden beter en de soep is heerlijk koud.
! Denk erom, de basilicum blaadjes moeten een nacht in de slagroom trekken.
Je klopt pas de slagroom 1 uur van tevoren.
Een dag van tevoren:
Hak grof 12 basilicum blaadjes, roer ze in de slagroom, dek af met folie en laat de smaken een nacht intrekken.
Snijd de Spaanse peper fijn.
Snijd de ui fijn, in blokjes.
Hak de peterselie, 4 blaadjes basilicum, de tijm en de munt samen.
Halveer de tomaatjes.
Snijd een half paprika fijn, in blokjes.
Hak de knoflook teentjes fijn.
Pel de helft van de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd hem in blokjes.
Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan.
Bak erin de ui, de paprika, de spaanse peper en de knoflook.
Voeg de kruiden en de tomaatjes toe en bak nog even.
Voeg 4 eetlepels tomatensaus Frito toe.
Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen.
Voeg de komkommer toe en pureer de soep.
Verdeel in kleine glaasjes.
Dek af met folie en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
Net voor het serveren:
Zeef de basilicum uit de slagroom.
Breng op smaak met peper en een beetje zout en klop de slagroom stijf.
Zet in een puntzak en maak een toefje boven de soep.