- 2 kg aardappelen
- 1 zak diepvries doperwten
- 1/2 rode paprika
- 1 potje zoet- zuur augurgen
- 1 potje zilver uitjes
- 1 ui
- Verse peterselie, basilicum en bieslook
- 4 rib karbonades
- 2 eetlepels margarine
- 1 bakje Cherry tomaatjes
- 1 komkommer
- 4 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels slasaus
- 3 eetlepels witte azijn
- 1 eetlepel paprika poeder
- 6 eieren
- Zout
Zelf verzonnen, frisse koude schotel.
Schil de aardappelen en kook ze in ruim water met zout, 40 minuten vanaf het moment dat ze gaan koken.
Zet ze in koud water.
Hak de basilicum, de peterselie en de bieslook samen.
Hak de augurken fijn.
Snijd het ui heel fijn.
Pel en snijd de komkommer heel fijn.
Halveer de tomaatjes.
Snijd de paprika in heel kleine blokjes.
Meng in een grote schaal de bevroren doperwten, samen met de kruiden, de tomaatjes, de paprika, de augurken, de zilver uitjes, de komkommer en het ui.
Kook de eieren hard, in ruim water met zout, 9 minuten.
Zet ze in een kom met koud water.
Verwarm de margarine in een koekenpan en bak de karbonades.
Snijd ze heel fijn en zet ze in de koelkast.
Stamp de aardappelen tot een heel grove puree.
Voeg de gestampte aardappelen bij de rest in de schaal.
Voeg het vlees, 2 eieren, de mayonaise, de slasaus, de azijn en de paprika poeder toe en meng alles goed samen.
Snijd de 4 andere eieren in partjes en versier de salade ermee.
Zet een huishouden folie erop en zet de salade 2 uur in de koelkast.