- 2 diepvries zalm motten
- 2 aardappelen per persoon
- 4 eieren
- 100 g diepvries erwten
- 1/2 potje zilver uitjes in azijn
- 100 g spekjes (optioneel)
- 100 g snack tomaatjes
- 1 mini blikje maïs
- 4 eetlepels Yogonaise
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels sweetchili saus (of BBQ saus)
- 3 eetlepels wit azijn
- Rasp en SAP van 1 citroen
- 20 g verse muntblaadjes
- 20 g verse bieslook
Kook de aardappelen zonder ze te schillen in een pan met ruim water en zout, 25 minuten.(prik ze met een mes, als ze zacht zijn ,zijn ze dan gaar. De aardappelen stomen kan ook).
Pel ze af en snijd ze in hele kleine blokjes.
Kook of stoom de zalm motten, 10 minuten.
Scheur ze in stukjes.
Kook de 4 eieren hard in ruim water, 9 minuten.
Laat ze afkoelen in koud water,pel ze af.
Snijd 2 eieren in blokjes.
Snijd 2 eieren in plakjes voor de decoratie.
Bak de spekjes in een koekenpan zonder vet,5 minuten.
Laat ze ook afkoelen.
Halveer de tomaatjes.
Maak de dressing klaar:
Hak de bieslook en de munt heel fijn.
Rasp de citroen en pers het sap uit.
Meng in een kom alle ingrediënten voor de dressing met de kruiden erbij.
In een kom meng samen de aardappelen, de eieren in blokjes, de tomaatjes, de zalm, de spekjes (optioneel), de nog bevroren erwten, de zilver uitjes en de dressing.
Pak een mooie serveer schaal en verdeel de salade. Garneer met de eieren in plakjes.
Zet een uur in de koelkast.