- 2 verse ( of diepvries) zalm motten
- 1 sjalot
- 1 limoen
- 1 kleine wortel
- 1 teentje knoflook
- 1 stukje verse gember
- 1 theelepel genever bessen
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel verse dille
- 1/2 lepel zout
- 1 theelepel courtbouillon
- 1 citroen
- 4 eetlepels whiskey
- 4 eetlepels jus d'orange
- 1 theelepel zwarte sesam zaadjes
- Rasp van 1 citroen
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel wasabi pasta
- 1 pakje losse kroepoek
- 1 pakje kleine snack Nori vellen
Heerlijke amuse met in whiskey gemarineerde zalm, nori en wasabi mayo op kroepoek.
2 dagen van tevoren, wordt de zalm gemarineerd.
Snijd de zalm in dunne plakjes.
Zet in een plastic bewaardoos.
Rasp de gember en de limoen bovenop.
Snijd de wortel in kleine stukjes.
Hak de knoflook, de sjalot en de dille fijn en voeg ze toe.
Voeg de genever bessen, 1 theelepel losse suiker, een halve theelepel zout en 1 theelepel courtbouillon toe.
Schenk de citoensap, de sinaasappelsap en de whiskey erop.
Zet een film erop en sluit de bewaardoos met een deksel.
Zet in de koelkast, 2 dagen minimum, 3 dagen maximum.
Wanneer u gaat serveren.
Klop de mayo met de wasabi.
Zet in een amuse serveerbakje een kroepoek.
Zet bovenop een stuk uit een Nori vel.
Neem 2 plakjes zalm. Snijd ze in reepjes.
Zet ze op de Nori.
Als laatste, zet een toefje Wasabi mayo, een paar zwarte sesam zaden en een beetje citroenrasp bovenop.