- 1 zakje kruidennoten
- 150 g Mascarpone
- 1 eierdooier
- 1 zakje vanille suiker
- 150 ml slagroom
- 1 kop sterke koffie + 2 theelepels suiker
- een kleine reep melk chocolade
Speciaal voor Sinterklaas.
Een eigen recept van tiramisu met kruidennoten.
Snel klaar, mooi om te zien en heel lekker.
Een mooi afsluiting van pakjesavond!
Klop de slagroom met de vanille suiker stijf.
Voeg, beetje bij beetje, de mascarpone en de eierdooier toe tot een mooi beslag.
Zet een kop koffie en voeg 2 theelepels koffie toe.
Bouw de verrine.
Schep 1 grote theelepel mascarpone op de bodem van het glaasje.
Dop 5 kruidennoten in de koffie en leg 4, staand, tegen de want van het glaasje op de mascarpone en een kruidnoot, liggend, in de middel.
Schep 1 theelepel mascarpone en strijk hem glad.
Dop 5 kruidennoten in de koffie en leg ze op de mascarpone, net als een bloem.
Rasp het chocolade reepje en strooi wat chocolade op de kruidennoten.
Doe dat tot de mascarpone is op.
Leg de verrines, 2 uur, in de koelkast.