- 250 g bloem
- 1 zakje droge gist
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel suiker
- 1 eetlepel yoghurt of kwark
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 150 ml lauw water
- Bloem voor op de aanrecht
- 200 g gehakt
- 1 kleine ui
- 2 teentje knoflook
- 1 eetlepel verse muntblaadjes
- 1 eetlepel verse peterselie
- 1 eetlepel verse basilicumblaadjes
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel gehakte pepertje (zonder zaadjes)
- 1 snufje ras el hanout
- 2 eetlepels tomatensaus ( Frito)
- Peper een zout
- 1 krop sla
- 20 cherry tomaatjes
- 2 eetlepels feta blokjes
- 1/2 komkommer
- 3 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel balsamicoazijn
- Peper
Lahmacun is een kleine, dunne, platte brood , met erop vlees en kruiden.
Het lijkt op een pizza maar met minder beleg.
Maak het deeg klaar:
Meng alle ingrediënten samen, kneed ze tot een mooi, soepel deeg.
Zet een plastic film erop en laat 1 uur rusten.
Pel de knoflook en het ui.
Hak in de keukenmachine het ui samen de knoflook, de muntblaadjes, pepertje zonder zaadje, de peterselie en de basilicumblaadjes.
In een kom , meng met je hand het gehakt, het ui-mengsel, de paprikapoeder, de ras el hanout en de tomaten Frito.
Breng op smaak met peper en zout.
Zet de vulling in de koelkast.
Maak de sla klaar:
Halveer de tomaatjes.
Snijd de sla in chiffonade (dunne reepjes)
Pel de kokommer en snijd hem in plakjes.
Meng alle in een kom.
Voeg de feta toe.
In een andere kom met de olijfolie met de balsamicoazijn. Breng op smaak met peper.
Pak het deeg en verdeel in 8 bolletjes.
Rol een bolletje uit (dun).
Beleg met het gehakt mengsel.
Bak 3 minuten in een koekenpan met een deksel (vuur niet te hoog).
Draai de pizza op de kant van het vlees en bak 3 minuten.
Zet de pizza op een bord.
Doe dat met alle bolletjes.
Meng de dressing met de sla.
Serveer de Lahmacun met de sla erop, opgerold of niet.