- 300 g kipfilets
- zonnebloemolie om te frituren
- 1 theelepel witte sesam zaadjes
- 4 bos uitjes
- 1/4 kopje maïzena + 1/4 kopje bloem
- 1 eetlepel soja saus
- 1 eetlepel maïzena
- 1 Spaanse peper zonder zaadjes
- 3 eetlepels limoen sap (minder als je niet van te veel citroen houdt)
- 1 eetlepel suiker
- 5 eetlepels water
- 1 eetlepel maïzena
- peper en zout
Malse gefrituurde kip stukjes in een zure plakkerige saus.
Heel apart en lekker!
Maak de marinade klaar:
Snijd de kipfilets in stukjes.
Hak de peper fijn.
Doe ze in een kom en meng ze met maïzena en soja saus.
Laat de kip, 30 minuten marineren.
Maak de saus klaar:
Mix alle ingrediënten samen voor de saus.
Maak de kip klaar:
Meng de bloem samen met de maïzena.
Verwarm wat olie (1/2 liter) in een wok.
Dop de stukjes kip in het bloem-maïzena mengsel en doe ze in de wok.
Frituur de stukjes kip, een paar minuten en zet ze op een bord, op een keuken papier.
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Verwarm de saus in een pannetje, een paar seconden en meng de saus met de kip.
Strooi de bosuitjes en de sesam zaadjes op de kip en serveer direct!