- 2 koppen couscous of bulgur
- 2 vleestomaten
- 1 bakje gedroogde abricozen
- 20 g verse peterselie
- 20 g verse munt
- 3 sjalotten
- 4 lente uitjes
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1/2 zakje diepvries doperwtjes
- 2 kleine citroenen
- 3 eetlepels olijfolie
- Peper en zout
Healthy food recept.
Lekkere frisse salade.
Breng 1/ 2 liter water met 1 theelepel zout en 1 theelepel olijfolie aan de kook.
Zet 2 koppen couscous in een kom.
Meng 2 koppen kokend water erop, roer even los en zet een deksel of een bord erop.
Laat nu de couscous dik worden en volledig afkoelen.
Hak de munt en de peterselie fijn.
Snijd de sjalotten fijn.
Snijd de lente uitjes in ringetjes.
Snijd de paprika’s, de tomaten en de abrikozen in blokjes.
Meng de couscous met de tomaten, de kruiden, de paprika, de sjalotten, de lente uitjes, de nog bevroren doperwtjes en de kruiden.
Voeg 3 eetlepels olijfolie toe, pers de citroenen uit, breng op smaak met peper en zout en roer goed samen.
Doe een deksel op en laat 1 uur in de koelkast.