- 200 ml slagroom
- 50 g stavia suiker of fijne christal suiker
- 2 eieren
- 2 gelatine vellen
- 1 citroen
- 4 speculaas koekjes + 2 voor bovenop
- 50 ml limoncello liqueur
- Handjevol pistachenoten
- 4 grote glazen of 8 kleine verrine glaasjes
Snel gemaakt en toch een heerlijk luxe toetje.
Zet de gelatine vellen in koud water.
Splits de eieren.
Klop ongeveer 10 minuten de eierdooiers samen met de suiker tot ze luchtig en wit worden.
Voeg de limoncello toe en klop ze een paar seconden samen.
Pers de citroen.
Verwarm de citroensap in een pannetje.
Zet het vuur uit.
Knijp het water van de gelatine vellen, nu zacht geworden, en roer ze in de citroensap tot ze erin smelten.
Laat het even afkoelen.
Klop de slagroom stijf.
Klop de eiwitten stijf.
Spatel de citroensap bij de eidooiers.
Spatel nu de slagroom erbij, heel voorzichtig.
Spatel de eiwitten erbij.
Je limoncello mousse is klaar.
Zet de speculaas koekjes in een boterham zakje. Pak een steelpan en sla de koekjes kapot, iets grof.
Hak de pistache noten grof.
Verdeel de koekjes op de bodem van de glazen.
Vul met limoncello mousse.
Garneer met pistache noten en met speculaas koekjes.
Doe ze dicht door boven elke glas een stuk plasticfolie vast zetten.
Zet in de koelkast minimaal 4 uur.
Tip:
Je kan het toetje tot 2 dagen van tevoren maken, ideaal als je druk hebt of met de kerstdagen.
Zet alleen de garnering bovenop net voor het serveren.