- 1 krop iceberg sla
- 1 bakje spekjes
- 2 tomaten
- 1 komkommer
- 1 tros blauwe druiven
- 1 bakje champignons
- 1 stuk blauwe kaas
- 50 g walnoten
- 2 peren
- 1 gekookte ei
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel peterselie
- 6 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels rode wijn azijn
- peper en zout
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel mosterd
Snijd de sla in repen en halveer de druiven.
Snijd de champignons in schijven.
Snijd de komkommer, de tomaten, de kaas en de ei in blokjes.
Snijd de peren in reepjes.
Bak de spekjes in een koekenpan met 1 lepel olie.
Voeg de champignons toe en bak ze nog 5 minuten.
Voeg de peterselie en de knoflook toe, zet het vuur uit en laat afkoelen.
Doe alle ingrediënten samen in een schaal.
Maak de dressing klaar en voeg hem aan de salade toe.
Serveer de salade met stokbrood.