- 300 g rundergehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 grote tomaat
- 2 tl kaneel
- 1/2 el gedroogde oregano
- 2 aubergines, in plakken
- 3 el olijfolie
- 3 aardapelen, in plakjes
- 150 g geraspte kaas
- 2 eieren
- 150 ml Griekse yoghurt
Het is ook lekker zonder gehakt. Het is makkelijk en snel gemaakt en niet zo zwaar dan de traditionele moussaka.
Bak het gehakt rul in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie. Bak de ui en knoflook 1 min. mee.
Bak de tomaat in olie, met de kaneel, oregano en zout en peper naar smaak erdoor.
Kook de aardappel schijfjes 10 minuten gaar.
Verwarm de grillpan voor.
Bestrijk de plakken aubergine met de olie en grill in 6-8 min. aan beide kanten mooi bruin en gaar.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verdeel de helft van de aardappel schijfjes in de ingevette ovenschaal van ca. 2 liter en schep de tomaat schijfjes de helft van de gehakt mengsel erop.
Strooi er een derde van de kaas over en leg de helft van de aubergine plakken erop.
Herhaal deze volgorde nog een keer.
Klop de eieren los met de yoghurt en de rest van de kaas en strijk dit uit over de aubergine.
Bak de moussaka in de oven in 30 min.