Door: Dominique op 20 - 03 - 2015 in de categorie Aziatische keuken, Rubs, marinade, glaze en kruiden mix
Ingredienten
droge kruiden:
  • 1 theelepel djinten (komijnzaden)
  • 1 theelepel ketoembar (koriander poeder)
  • 1 theelepel koenjit (kurkuma)
  • 1 theelepel sereh (citroengras poeder)
  • 1/2 theelepel chili poeder
  • 1 theelepel Laos (Thaise gemberpoeder)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel zee zout
andere ingrediënten:
  • 1 eetlepel wok olie
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 gember bolletjes in sap
  • 1/2 eetlepel sap van de gember bolletjes
  • 1 teentje knoflook (geperst)
Keuken: Bereidingstijd: - min. Portie(s): - personen

De bami – nasi kruiden mengsels die in de winkel worden aangeboden zitten vol toevoegingen en  zout. Je kunt deze mix echter ook eenvoudig zelf maken. Samen met ketjap en wok olie maak je een heel lekkere marinade voor Nasi of Bami.

 

Neem een vijzel en vul deze met alle droge kruiden.

Stamp en wrijf de kruiden vervolgens fijn.

Meng alle die ingrediënten samen met de ketjap, knoflook, wok olie en gember, gember sap en laat de marinade, afgedekt, een uur rusten.

11081877_1006598272702168_1605817702_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties