Door: Dominique op 20 - 09 - 2014 in de categorie BBQ, Rubs, marinade, glaze en kruiden mix
Ingredienten
  • 4 el olijfolie
  • 5 blaadjes van verse salie
  • peper en zout
  • 3 el curry poeder
  • 1 el peterselie
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 3 teentjes knoflook
Keuken: Bereidingstijd: 60 min. Portie(s): 4 personen

Ik heb zelf salie in mijn tuin.
Salie is een lekker kruid dit een zeer volle, sterke smaak heeft.
Ik vind het nog steeds moeilijk om dit kruid te gebruiken.
Zondag wilden we vlees op de BBQ grillen.
Ik wilde een marinade maken en was buiten in de zon, lekker aan het nadenken.
Ik keek naar mijn “winter tuin”en zag de salie tussen de andere planten en dacht, waarom niet met salie?
zo heb ik dit marinade spontaan verzonnen.
Het geeft een lekker smaak aan het vlees!

Pel en snijd de knoflook fijn.
Snijd de salie en de peterselie fijn.

Meng de olie samen met de knoflook en de kruiden.
Breng op smaak met peper en zout.

Strijk de marinade op het vlees, dek met folie af en laat minimum een uur in de koelkast marineren.

1958382_615505645209800_15124399_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Gegrilde little gem..

Datum: 13 - 07 - 2024

0 reacties

Carpaccio van eendenborst..

Datum: 13 - 07 - 2024

0 reacties

Smokey Cowboy butter

Datum: 30 - 06 - 2024

0 reacties

Muhammara granaatappel dip

Datum: 29 - 06 - 2024

0 reacties