- 4 eetlepels honing
- 4 eetlepels sinaasappelsap
- 2 eetlepels Dijon mosterd
- 3 teentjes knoflook
- rasp van een citroen
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels dragon
- 2 eetlepels verse tijm
- 1 eetlepel verse rozemarijn
- 1 eetlepel verse peterselie
- 1 ui
Lekkere marinade voor groenten.
Dit recept is ook lekker voor bbq, voor vlees, voor vis of vlees samen met groenten uit de oven.
Hier op de foto, een voorbeeld van groenten, (venkel, courgette en wortelen uit mijn eigen moestuin) samen met prei, aardappelen en kip, in de marinade.
Rasp de citroen.
Pel de knoflook en de ui af.
Was de kruiden.
Maak ze klaar door de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn te plukken.
Doe de ui, de knoflook en de kruiden in een keukenmachine en hak ze fijn.
Voeg de mosterd, het citroen rasp, de sinaasappelsap, de honing en de olie toe en breng op smaak met peper en zout.
Meng de groenten (en/of vlees) samen met de marinade en laat ze 1/2 uur in de koelkast marineren.