- 1 ui
- 1 paprika
- 2 el paneermeel
- 2 blikjes maiskorrels
- 500 g gehakt
- 3 teentjes knoflook
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 tomaten
- 2 eieren
- 1 bakje Ricotta kaas
- 2 el ketchup
- 1 prei
- 1 tl peterselie
- 1 handje vol basilicum
- 1 theelepel chilipoeder
- peper
- zout
- boter of olie om in te bakken
Meatloaf is een recept uit Amerika met gehakt.
Er zijn tientallen recepten maar deze is ook heel lekker.
Voor mensen met lactose allergie kun je de kaas weghalen.
Het gehaktbrood is heel lekker met sla
Verwarm de oven voor op de hoogste stand.
Snijd de ui, de knoflook, de basilicum, de prei, de peterselie en de paprika fijn.
Meng het gehakt samen met de mais, de ui, de paprika, de knoflook, de ketchup, de prei, de peterselie. de ei. de tomatenpuree, de paneermeel, de Ricotta en de basilicum.
Breng op smaak met peper, zout en chili.
Leg een bakpapier in het bodem van een ovenschaal.
Leg nu het gehaktmengsel erin.
Druk het met je hand.
Snijd de tomaten in schijven en leg ze boven op het gehaktbrood.
Bak het gehaktbrood ca. 45 min. in de oven op 200 graden.