Door: Dominique op 21 - 09 - 2018 in de categorie Koekjes
Ingredienten
  • 500 g bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 5 g zout
  • 100 g suiker
  • 1 tl vanille suiker
  • 5 cl oranjebloesem water
  • 100 g boter
  • 5 eieren
  • Zonnebloemolie om te frituren
Keuken: Bereidingstijd: 4 min. Portie(s): 16 personen

Herinneringen uit mijn jeugd….
Een leuk recept om met kinderen te maken op een vrije namiddag of tijdens een vakantie.

Wel oppassen met het hete vet natuurlijk!

Doe de bloem in een kom en maak een putje in het midden.
Doe in het putje de opgeklopte eieren, de olie, een snuifje zout, de suiker, de citroenschil en de oranjeloesemwater, rhum citroenextract en vanillesuiker.
Meng alles goed door elkaar.
Voeg dan de gist toe. Goed kneden, het deeg moet glad zijn.
Laat de deeg 1 uur in de koelkast rusten.

Strooi wat bloem op het werkoppervlak.
Het deeg uitrollen met een deegrol tot zo’n 5 millimeter dik ongeveer. Snijd nu figuurtjes uit: stokjes, driehoekjes, rondjes… . Voor strikjes geef je de stokjes een halve draai in het midden.

Maak de olie warm in een diepe pan.
Leg nu een aantal figuurtjes in de olie, totdat ze goed goudbruin zien.
eerst 2 minuten in een kant en dan omdraaien en wacht nog 2 minuten.
Het deeg gaat rijzen en blazen vormen op sommige plaatsen, maar dat is niet erg, dat maakt het net lekker krokant.
Laat de figuurtjes goed uitlekken op keukenpapier en strooi dan poedersuiker of gewoon fijne suiker erop.

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties